Stemmen til Christel Alsos (31) er som skapt for lune og mørke høstkvelder. Balladene hennes er kanskje litt triste, men ikke mer sørgmodige enn at det hviler et håp og en tro på både kjærligheten og et godt liv.

Dette er hennes femte album, som også teller en juleplate. Denne gangen har hun skrevet sanger sammen med Pål Angelskår fra Minor Majority, mens Roar Nilsen har produsert de åtte låtene. Noen av dem er lekkert dandert med strykere og blåsere, noe som gir lytteopplevelsen en ekstra dimensjon.

Allerede på åpneren, «Two More Days», setter Christel Alsos fra Fauske i Nordland stemningen og standarden som både har nok appell og kvalitet i seg som gjør dette til hennes beste album så langt. På den mest rytmiske og oppløftende låten, «Milestone», oppsummerer hun et liv som artist som har vart i ti år. Før det gjør hun en fin duett med Thomas Dybdahl på den smektende og fine, «Something Good».

Christel Alsos har tydeligvis hørt på mange av de store sangerne og sangskriverne; ikke minst Nick Drake. Hun synger «I Remember», skrevet av mor Molly Drake, før hun følger opp med en egen låt kalt «Molly».

Albumet tikker inn på under en halvtime. Det er greit nok, for det fins ingen grunn til å hoppe over noen av låtene her. Christel Alsos blir bare bedre og bedre.