Mexico sjokkåpnet i Leipzig og tok ledelsen etter fem minutters spill. Argentina utlignet raskt, men klarte ikke å senke de grønnkledde i ordinær tid. Først etter ekstraomganger sikret José Pekermans gutter kvartfinalemøte mot vertsnasjon Tyskland.Begge lagene skapte store sjanser i en underholdende kamp, men lenge var det målvaktenes aften på Zentralstadion. Argentinas Roberto Abbondanzieri og Mexicos Oswaldo Sanchez leverte flotte redninger på samlebånd. Da Rodriguez fikk kanontreff åtte minutter inn i 1. ekstraomgang var Sanchez sjanseløs.

Juan Pablo Sorins flotte crosser ble nydelig dempet på brystet. Deretter banket Maxi Rodriguez ballen i mål. Scoringen var en av de vakreste til nå i årets VM-sluttspill. Atletico Madrid-spilleren scoret sitt tredje mål så langt i turneringen, og hvilken scoring det var.

Argentina var best, men Mexico arbeidet godt og ga de stripete en tøff kamp om avansementet. Det så stygt ut for mesterne fra 1986 da Rafael Marquez headet mexicanerne i ledelsen etter fem minutter. Et frispark fra Pavel Pardo ble stusset videre fra Mario Mendez. Manchester United-forsvarer Gabriel Heinze sov i skoletimen, og en umarkert Marquez fikk en enkel jobb.

Mexico fikk ikke være i himmelen lenge. Fem minutter senere utlignet Argentina. Hernan Crespo tvang Mexico-spissen Jared Borgetti til å heade en corner fra Juan Riquelme i eget mål. Crespo jublet som om det var hans mål, men TV-reprisene viste tydelig at Bolton-spissen var sist på ballen. (©NTB)