Det ble først meldt at Wollfes tilstand var alvorlig, og det ble spekulert på om han hadde fått en hjerneblødning under slåsskampen. Men torsdag ettermiddag kunne Woolfe selv avkrefte dette.

— En CT-undersøkelse har vist at det ikke er noen blødning i hjernen. I øyeblikket føler jeg meg klar og munter og smilende som alltid. For sikkerhets skyld blir jeg på sykehuset over natten i påvente av ytterligere prøvesvar, bare som en forsikring om at alt er bra, heter det i Woolfes uttalelse, som er lagt ut på Twitter.

Britiske medier melder at Woolfe ble truffet av et knyttneveslag, før han slo hodet og falt bevisstløs om noe senere. Ifølge kilder i UKIP brøt slagsmålet ut i forbindelse med en diskusjon om hvorvidt Woolfe hadde snakket med Det konservative partiet.

Flere andre partimedlemmer mener at dette ville være det samme som forræderi, og de var svært sinte, opplyser kildene til BBC.

Fungerende partileder i Det britiske uavhengighetspartiet Nigel Farage sier at episoden aldri burde ha skjedd. Den skal nå granskes, men Farage ønsker ikke å oppgi navnet på partimedlemmet som slo. (©NTB)