Århus : Veterinærer gransker nå levningene for å finne ut om svanene var smittet av den fryktede fugleinfluensaen, som også har dukket opp i Tyskland.De døde fuglene på Bornholm ble funnet kort tid etter at det var fastslått at levningene av to svaner fra den tyske øya Rügen hadde H5N1-viruset, som utløser fugleinfluensa. Både Bornholm og Rügen ligger i den sørvestlige delen av Østersjøen.

Bornholm-svanene ble sendt til Århus på Jylland for nærmere gransking, meldte nyhetsbyrået Ritzau onsdag. Danskene blir nå bedt om straks å melde fra til politiet om alle funn av fugler som ser ut til å ha dødd av sykdom.

Onsdag fastslo fagfolk at det ikke lenger kan være tvil om at de fire svanene som døde på Rügen, hadde viruset som utløser fugleinfluensaen. Sykdommen kan smitte fra fugler til mennesker, men foreløpig ikke mennesker imellom.

I Østerrike påviste veterinærmyndighetene allerede mandag H5N1-smitte hos to svaner som ble funnet døde i delstaten Steiermark sørøst i landet. Viruset har også dukket opp i de europeiske landene Bulgaria, Hellas og Italia og i Nigeria i Afrika.