— Jeg hadde et angstanfall kvelden før filmingen startet. Jeg ringte manageren min og sa «jeg tror ikke jeg kan gjøre dette».Dagen etter skulle nemlig Orlando Bloom gjøre opptak til åtte ulike scener til den lille uavhengige filmen «Haven», og han er vant til å gjøre én, kanskje to scener om dagen - og det med bare to-tre linjers dialog.

— Og de har for det meste vært «Ship ohoi» eller «det er en stor blekksprut i havet», sier Bloom til MTVnews med referanse til «Pirates of The Caribbean»- og «Ringenes Herre»-filmene som han har medvirket i.

Denne gangen spilte han hovedrollen som Shy, en rollefigur som havner midt imellom alt som skjer. Han har et ødelagt ansikt, siden noen kastet syre på ham, og det var for Orlando Bloom en stor forandring fra bokstavelig talt å spille på sjarmen.

— Det var en stor glede og fornøyelse å jobbe med en slik liten film midt imellom alle de store, sier Bloom om «Haven», som ble filmet på Cayman Islands der handlingen foregår - men som ble en helt annen karibisk opplevelse enn «Pirates»-filmene.

«Haven» var også spesiell av en annen årsak for ham: Bloom var produsent for filmen, og det er første gang han forsøker seg på det. Nå har den akkurat hatt amerikansk premiere, etter å ha vært på hold i to år. (©NTB)