KRISTIANSAND: Kulturminister Trond Giske besøkte i går kveld det som har blitt kalt for Nord-Europas feteste Amfi for aller første gang. Ministeren var godt fornøyd med både oppmøtet, Beastie-gutta, og ikke minst den nye arenaen på Idrettsplassen.

— I dag følte jeg virkelig den gode gamle Quart-stemningen, skrøt Giske rett etter at konserten var slutt.

Kom en halvtime for sent

Giske var ikke den eneste som hadde tatt turen for å høre om hiphop-veteranene fremdeles kunne sakene sine. Idrettsplassen var godt befolket, men å si at det var svært trangt om plassen ville vært en overdrivelse.

Selv kom han en halvtime etter konserten begynte, men holdt deretter stand til siste slutt. På spørsmål om hvilken sang han likte best, og om det var noen han savnet, svarte han følgende:

— De spilte en rekke gamle slagere, og jeg er kjempefornøyd. Nå gleder jeg meg til Scissor Sisters.

Første gang på Quarts nye storstue

Etter møte med Quart-ledelsen i ettermiddag, og sin første konsertopplevelse på den nye arenaen på Idrettsplassen, fikk ministeren et godt inntrykk av hva dagens Quart-utgave står for.

— Den nye arenaen er aldeles praktfull, hvor utsikten til sjøen gir den en fantastisk ramme, sier Giske.

Ap-politikeren holdt seg langt bak under hele konserten, noe han hevdet at han alltid gjør.

— Jeg pleier å holde meg litt bak for å kunne hjelpe de kortvokste, sier Giske spøkefullt, med adresse til bildet fra Hovefestivalen, hvor han løftet Mira Craig opp på skuldrene sine.

Denne gangen var det likevel ingen som kunne stå til disposisjon for ministerens ønske om å hjelpe de små, men ellers stilte han villig opp for de mange som ønsket å bli avbildet sammen med den populære kulturministeren.