I eksplosjonen ved det travle markedet i Bayaa-området ble 80 personer såret, ifølge politiet. Bombeeksplosjonen var svært kraftig og førte til at både biler og butikker ble satt i brann.I den fattige sjiamuslimske bydelen Sadr-byen drepte amerikanske soldater rundt ti opprørere og ødela det de omtaler som et torturkammer. I en militæraksjon før daggry ble det funnet 150 bombekastergranater i samme bygning som torturkammeret, ifølge kilder i de amerikanske styrkene. Granatene ble ødelagt i en kontrollert sprengning.

Seks amerikanske soldater og en sivil journalist ble drept da en veibombe eksploderte i Diyala-provinsen nordøst for hovedstaden søndag, ifølge en uttalelse fra de amerikanske styrkene. To soldater ble såret i angrepet. I tillegg ble to andre amerikanske soldater drept i bombeeksplosjoner andre steder i landet

Tidligere i helgen ble tre amerikansk soldater drept i angrep i Anbar-provinsen og Bagdad.

I Samarra gikk opprørere til angrep på en politistasjon søndag. Opprørerne detonerte en bilbombe og skjøt med håndvåpen og drepte tolv politifolk, før de havnet i kamp med amerikanske soldater. (©NTB)