Ikledd svart dress, hvit skjorte og svart slips møtte en tydelig preget rektor Ulrich Wessel pressen i rådhuset dagen etter flytragedien.

— Jeg er rystet, og jeg har knapt ord. Tirsdag for en uke siden sendte vi 16 glade ungdommer og to unge, kvinnelige lærere ut på reise. Det som vi tenkte skulle bli en gledelig utvekslingstur, endte i en tragedie, sa han på pressekonferansen der også byens borgermester og delstaten Nordrhein-Westfalens skoleminister deltok.

Rektoren forteller om de smertefulle timene fra meldingen om flystyrten kom, til han måtte innse at alt håp var ute.

— Det høres dumt ut, men etter at den første oppringingen kom, håpte vi kanskje at de hadde mistet flyet. Eller kanskje fantes det to flygninger fra Germanwings på samme tidspunkt, sier Wessel, som selv måtte gi den grusomme beskjeden til foreldrene som samlet seg på skolen etter at flyet forsvant fra radaren over de franske Alpene.

— Skolen vår blir aldri den samme. Men vår medfølelse går først og fremst til foreldrene som har mistet sine kjære sønner og døtre, til besteforeldrene som har mistet barnebarna sine. Alle slektningene. Jeg synes det er så fryktelig, sa den tydelig sorgtunge rektoren. (©NTB)