Mens de europeiske nasjonene kjemper om en plass i EM neste år, startet de søramerikanske lagene jakten på VM-plass i 2018 torsdag. Mens Brasil gikk på et sviende nederlag 0-2 borte mot Chile, tapte Argentina 0-2 på hjemmebane mot Ecuador.

I Chile var det Eduardo Vargas og Arsenals formspiller Alexis Sánchez som scoret målene. Vargas sørget for 1-0 med rundt 20 minutter igjen, mens Sanchez doblet ledelsen like før slutt.

Brasil måtte klare seg uten suspenderte Neymar da de tapte sin første kamp mot Chile på 15 år.

I Argentina måtte Manchester City-spiss Sergio Agüero gå av banen etter drøyt 20 minutter med en strekk i låret. Fra før måtte Lionel Messi stå over kampen mot Ecuador på grunn av skade.

I kampen avgjorde Frickson Erazo og Felipe Caicedo med scoringer i det 81. og 82. minutt. (©NTB)