— Vi ønsker å lage en sesong til av «Sommer i Dyreparken» fordi det er et godt og bredt familieunderholdningsprogram som får fram en fin og ekte sommerstemning, opplyser programredaktør i TV2, Anne-Karin Lundeby til Fædrelandsvennen.

Det er Dyreparken glade for:— Vi tror at «Sommer i Dyreparken» er et bra supplement til alt det andre som skjer i parken. I fjor ble det en fin opplevelse for de som var med, og det er en fin måte å åpne sommeren på, sier prosjektansvarlig for programmet i Kristiansand Dyrepark, Daniel Marinas.

I Kjuttaviga

23. mai begynner innspillingen av sesong to av «Sommer i Dyreparken». Janne Formoe, Gaute Grøtta Grav og Marcus & Martinus er i år som i fjor programledere. De kommer til å få en rekke gjester til Kjuttaviga, og publikum vil også møte parkens kjente og kjære karakterer.

— Av artister kommer blant andre The Main Level, Linni Meister, Alejandro Fuentes, Panetoz, Ravi og Stella Mwangi, Alexandra Joner og Cir.Cuz, opplyser Anne-Karin Lundeby i TV2. Daniel Merinas opplyser at Dyreparkens besøkende vil merke lite til innspillingen på dagtid.

Stor eksponering

— Opptakene begynner 17.30. På dagtid vil de se litt aktivitet i Kjuttaviga, med kamerafolk på scenen, og etter hvert blir det litt prøver med programledere og artister.

I fjor hadde programmet et snitt på 250.000 seere i alderen 12 og oppover, og et snitt på 112.000 i aldersgruppen 20- 49. Daniel Merinas i Dyreparken vil ikke ut med noe tall på hvilken verdi eksponeringen har, men sier følgende:

— Det er ingen tvil om at det er bra for Dyreparken å være på tv. Det som er spesielt med dette konseptet, i tillegg til «Dyrepasserne», er at de viser kjerneaktiviteten i Dyreparken. «Sommer i Dyreparken» viser fram Dyreparken som den perfekte sommerferiearenaen, og det er bra for Dyreparken, og det er bra for byen.

Kommunen som sponsor

Janne Fomoe var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag, men sa dette til Fædrelandsvennen i forbindelse med innspillingen i fjor sommer:

— Jeg er veldig glad for å være med på dette. Det blir gøy, og det er på sin plass med et sommershow fra Dyreparken og Kristiansand. Jeg er ærefull og ydmyk i forhold til oppdraget. Og jeg er glad for å ha Gaute med, med hans trygghet og styrke som programleder. Jeg har ledet et Amanda-show og vært stuntreporter i «Showman», men dette blir noe annet.

I fjor spyttet Kristiansand kommune inn 400.000 kroner i sponsormidler til programmet. Det samme gjør kommunen i år. 500 sponsorbilletter vil bli gitt bort til vanskeligstilte familier i Kristiansand.