— Han synes avhøret gikk greit. Han har ønsket å forklare seg og svarte på alle spørsmål som politiet stilte, sier 36-åringens forsvarer, Trond Wåland, til Fædrelandsvennen.

Avhøret varte ifølge Wåland i rundt tre-fire timer. 36-åringen nekter fremdeles straffskyld etter siktelsen.

— Han har ikke hatt noen befatning med dette og stiller seg uforstående til siktelsen, sier Wåland.

Politiet ønsker ikke å kommentere noe om avhøret, skriver NTB.

36-åringen er en av fire menn som er siktet for drap eller medvirkning til drap av Tina Jørgensen, som ble funnet død ved Bore kirke for 15 år siden. Alle nekter straffskyld.

Meldte seg for politiet

Mannen ble pågrepet da han meldte seg for politiet i Kristiansand. Han var den andre som ble pågrepet av de fire siktede torsdag 17. september. Politiet har tidligere bekreftet at tre av de siktede ble pågrepet som en følge av forklaringen til 36-åringen som først ble pågrepet.

Wåland ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient stiller seg til forklaringen den først pågrepne har gitt.

— Det jeg kan si er at han stiller seg uforstående til at noen skulle mene at han har befatning med dette drapet, sier Wåland.

— Har han sagt noe om hvor han var den aktuelle kvelden?

Vil vurdere anke

— Jeg kan ikke gå inn i detaljer om avhøret. Men det er jo naturlig at politiet søker å undersøke hvor de siktede har vært, sier Wåland, som heller ikke vil kommentere om 36-åringen har gitt politiet noe alibi for det antatte drapstidspunktet.

36-åringen er varetektsfengslet for fire uker og sitter fremdeles i isolasjon. Han har heller ikke fått fullt innsyn i hva de andre siktede har forklart. Ifølge Wåland vil 36-åringen vurdere å anke fengslingskjennelsen.

— Vi har foreløpig ikke tatt stilling til om han skal begjære seg løslatt. Vi vil ta en avgjørelse i kveld på om vi vil anke fengslingskjennelsen, sier Wåland.

- Vet han er uskyldig

Mannen som ble avhørt på nytt tirsdag nektet også straffskyld i det første avhøret. Fædrelandsvennen har tidligere snakket med mannens kone, som er overbevist om at han er uskyldig.

— Jeg tror ikke han er uskyldig, jeg vet han er uskyldig. Det har han sagt til meg. Han skjønner ikke hvorfor han er dratt inn i dette, sa kona til Fædrelandsvennen.

Hun kjørte selv mannen til politistasjonen i Kristiansand, etter at politiet ringte og ba ham komme ned.

Gikk på samme skole

36-åringen gikk på samme barne- og ungdomsskole i Lyngdal som de to andre siktede 36-åringene. Han flyttet fra bygda ikke så lenge etter at han var ferdig på ungdomsskolen. Ifølge kona har 36-åringen hatt lite kontakt med barndomskameratene fra Lyngdal de siste årene.

Mannen ble pågrepet på bakgrunn av forklaringen til den første 36-åringen som ble pågrepet i drapssaken. Hva slags rolle de fire mennene skal ha hatt i forbindelse med drapet er fremdeles uklart.

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 20-åringen ble funnet 26. oktober, og lå skjult i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor byen.