De var utslitte etter den lange vandringen til fots og satte seg ikke til motverge da politiet fant dem og fraktet dem tilbake til flyktningmottaket i grensebyen Roszke med politibusser tirsdag, melder nyhetsbyrået MTI.

Politiet måtte bruke pepperspray og tåregass mot gruppen som prøvde å forlate mottaket mandag. Flere hundre flyktninger og migranter lyktes med å slippe unna politiet. Episoden førte til at politiet måtte stenge motorveien, som er hovedvei på strekningen mellom Budapest og Beograd i Serbia.

Fredag fant det sted en lignende hendelse nær grensen mot Østerrike da flere tusen migranter og flyktninger som hadde tilbrakt flere dager på en ungarsk togstasjon, tok beina fatt i retning Østerrike. Ungarsk politi grep deretter inn og fraktet menneskene til grensen slik at de kunne slippe inn i Østerrike.

Ifølge EU-reglene skal migranter søke om asyl i det første EU-landet de ankommer. Ofte er Hellas det første ankomstlandet, men de siste dagene har mange kommet seg helt til de rikere landene Tyskland, Danmark og Sverige der de til slutt har blitt registrert. (©NTB)