Assyrian Observatory for Human Rights sier 27 kvinner og 10 menn, de fleste av dem eldre, er frigitt. De ankom lørdag morgen småbyen Tal Tamr i Khabur i provinsen Hasaka nordøst i Syria, ifølge organisasjonen.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights bekrefter opplysningene og tilføyer at de fleste av dem som er sluppet fri, kom fra regionen Khabur.

De 37 var del av en gruppe på 220 assyrere som ble tatt til fange av IS da krigerne gikk til angrep i deler av regionen i februar. Siden er flere mindre grupper av fanger blitt sluppet fri, men opptil 150 av dem antas fortsatt å være i ekstremistenes fangenskap.

Assyrian Observatory hevder gislene ble sluppet fri som et resultat av forhandlinger utført av kirken, men andre kilder antyder at IS fikk betalt løsepenger for å la dem gå.

Før krigen i Syria brøt ut i 2011, var det rundt 30.000 assyrere blant Syrias 1,2 millioner store kristne befolkning. De fleste av assyrerne var bosatt i 35 landsbyer i provinsen Hasaka. Mange av disse landsbyene ble inntatt av IS i februar, men kurdiske styrker har siden drevet IS-krigerne ut av området. (©NTB) (©NTB)