Kampene som varte hele lørdag og inn i nattestimene, fant sted i en bydel som hovedsakelig er befolket av etniske albanere. Søndag var det fortsatt spent, men forholdsvis rolig og bare sporadisk skyting i Kumanovos gater, opplyser en Reuters-fotograf i byen. Politiet «prøver fortsatt å knuse de gjenværende elementene i terrorgruppen», sier en politikilde.

Et ukjent antall væpnede menn ble også drept, men det er ikke kommet meldinger om at sivile er rammet, opplyser Makedonias innenriksminister Gordana Jankolovska.

Kampene brøt ut da politiet gikk til aksjon mot en væpnet gruppe i byen, som ligger rundt fire mil nord for hovedstaden Skopje. Byen ble en krigssone under det etnisk albanske opprøret i 2001. Den væpnede gruppens medlemmer har tatt seg ulovlig inn i Makedonia fra et naboland og de planla et terrorangrep mot statlige institusjoner, ifølge politiets talsmann Ivo Kotevski.

Han opplyste ikke hvilket land mennene kom fra, men sa at de er godt bevæpnet og har tilhengere i Kumanovo. Lokale medier hevder at de kommer fra Kosovo. (©NTB)