En gullsmed på Grønland er ranet,melder politietpå Twitter, skriver osloby.no.

Den første meldingen om det væpnede ranet kom klokken 12.15 lørdag ettermiddag. Klokken 12.58 etterlyste politiet fire unge menn i olabukser og med grå jakke med grå stripe over brystet og ermene.

En skal ha grønne sko, en sorte sko med en hvit «S» på siden og hvite såler, samt sort ryggsekk med noe hvitt på. De skal ha hatt på seg finlandshetter/dykkermasker og røde hansker.

Flere skudd skal ha blitt avfyrt i forbindelse med ranet i Grønlandsleiret. Ingen personer er meldt skadet.

Politiet i Oslo har varslt omkringliggende politidistrikter i jakten på gjerningsmennene.

— Bil med fire personer

Øyenvitne Hiwa Khorsheed sto parkert utenfor butikken og så det hele.

- Det kom en bil med fire peroner, en hadde våpen, sier Khorsheed til Aftenposten.

— Jeg hørte et skudd etter at de gikk mot gullsmeden, og da ringte jeg politiet med en gang. Jeg var redd for at de kunne begynne å skyte rundt seg, det var skummelt.

Khorsheed forteller at personene tok med seg en svart søplesekk ut fra gullsmedforretningen.

Bil i full fyr

En bil står i full fyr i nærheten av åstedet. Politiet opplyser at de har grunn til å tro at bilen har tilknytning til ranet.

Et helikopter svirrer over området, og væpnede styrker kontrollerer biler på veien i nærheten av Tøyen skole. Politiet opplyser at det er i forbindelse med at de søker etter mulige gjerningsmenn.

Automatvåpen

Politiet forteller at ranerne var tungt bevæpnet. Det var det også flere øyenvitner som så.

— Jeg stod ved lyskrysset på Grønland. Det kom maskerte menn ut av butikken og kastet tre bager inn i bilen og skjøt en gang i lufta. Så én som hadde automatvåpen. Folk løp rundt i panikk. Bilen kjørte inn mot Breigata. Jeg ser det er den samme bilen, den hadde det samme nummerskiltet, sier et øyenvitne som så hendelsen.

— Dette var ikke en impulshandling. Her har man brukt tohåndsvåpen, så det er grunn til å tro at dette var godt planlagt, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt.

Politiet bekrefter at bilen som brant var den samme som ble brukt under ranet.

— Bilen som ble satt fyr på i Heimdalsgata er den samme Audien som ble brukt under ranet, sier Barstad.