Tyskland er første lag på 20 år som har laget åtte mål i et VM-sluttspill. I VM 1982 i Spania seiret Ungarn 10-1 over El Salvador.Også den danske jubelen lød høyt den andre VM-dagen. Morten Olsens lag fikk best mulig VM-åpning da Uruguay ble slått 2-1 (1-0) i Ulsan, Sør-Korea. For Olsen-banden scoret Jon Dahl Tomasson begge målene. Seiersmålet kom på en fin heading i det 83. min.

Midtbanespiller Stig Tøftings skade var eneste skår i den danske gleden. Han fikk en alvorlig smell i det ene beinet og er usikker i kommende kamper.

For Uruguay scoret Dario Rodriguez et mål som sikkert vil bli med i kåringen av VMs flotteste scoring.

I lørdagens tredje kamp spilte Kamerun og Irland 1-1. I 1. omgang var savnet av Roy Keane stort, men det irske laget reiste seg i 2. omgang. Matt Holland gjorde 1-1 fra 25 meter i 2. omgang. Mot slutten av kampen var Irland nærmest seieren.