Selv om kinosuksessen «Bølgen» måtte nøye seg med tre priser, én mindre enn «Louder Than Bombs», stakk Roar Uthaug og hans team av med noen av kveldens gjeveste priser.

— Tusen takk til de over 800.000 som har sett filmen vår, sa Uthaug da han mottok prisen for beste norske kinofilm etter å ha sett sine kolleger motta priser for beste visuelle effekter og beste lyddesign tidligere på kvelden.

Det norske folk stemte på sin side fram virkelighetsbaserte «El Clásico» til Folkets Amanda, en film som omhandler to kurdiske brødre og deres reise for å se sitt store idol Cristiano Ronaldo.

Joachim Trier vant pris både for beste regi og beste filmmanus for «Louder Than Bombs». Sistnevnte pris delte han med samarbeidspartner Eskil Vogt, som også var den som tok imot prisen ettersom Trier allerede er i gang med ny filminnspilling i Sverige.

— Jeg vil gjerne takke alle i juryen på vegne av meg og Joachim og også skryte av Jakob Ihre, Olivier Bugge Coutté, som veldig fortjent vant beste foto og beste klipp tidligere i dag, sa Vogt. (©NTB)