Med Thomas Rogne som innbytter i sluttminuttene tok Celtic en oppskriftsmessig 2-1-seier over Kilmarnock, etter at Rangers i en kamp med tidligere avspark fikk to spillere utvist og tapte 1-2 for St. Mirren.

Rangers er dermed bare ett poeng foran, og etter onsdagens Old Firm-oppgjør kan Celtic være forbi. Det hadde ingen trodd da Rangers tidligere i høst hadde 15 poengs ledelse.

— Det er litt spesielt at julaften blir en arbeidsdag, men kampen var som vanlig. Det var en litt vanskelig første omgang, men scoringen helt på tampen hjalp oss veldig. I annen omgang hadde vi full kontroll, sa Rogne til TV 2. Han sa at han regnet med at han kom inn for å hjelpe å trygge seieren i de hektiske sluttminuttene. Etter kampen ventet norsk jul med ribbe, pølser og «full pakke» for Rogne, som hadde familiebesøk hjemmefra.

— Dagen kunne ikke gått bedre for oss. Vi gjorde en god kamp, tok tre viktige poeng og tettet luken, men dette var bare én dag i sesongen. Det skal fortsatt spilles mye fotball, sa Celtic-manager Neil Lennon.

Celtic tok lørdag sin åttende seier på rad i serien, mens Rangers har snublet stygt på tampen av året. Lee Wallace tente håp om en god jul for de blå med et tidlig ledermål i Paisley, men midt i første omgang begynte det å gå galt da Lee McCulloch ble utvist etter en duell med Graham Carey.

Vurderer protest

St. Mirren overtok kommandoen, og Aaron Mooy sørget for fortjent utligning i det 44. minutt. På overtid i første omgang scoret Paul McGowan det som skulle bli vinnermålet.

Rangers dominerte annen omgang selv om laget spilte i undertall, men greide ikke å overliste hjemmeforsvaret. Mot slutten ble også Dorin Goian utvist, og Rangers måtte avslutte med ni mann.

— Den første utvisningen var veldig streng, og kanskje leverer vi en protest. Det røde kortet endret kampen, og egentlig kunne vi hatt 2-0 i den situasjonen, sa Rangers-manager Ally McCoist.

Thomas Kind Bendiksen var ubenyttet reserve for Rangers.

Samaras-dobbel

Det så Rogne ut til å bli for Celtic, men han ble byttet inn i siste minutt for å hjelpe til å forsvare ledelsen etter at Kilmarnock reduserte.

Georgios Samaras hadde satt hjemmefansen i julestemning med en scoring for Celtic i hver omgang, og innbytter Danny Racchis langskudd skapte ikke mer enn litt spenning mot slutten.

Det ble spilt full serierunde i skotsk eliteserie julaften. Hearts la sine økonomiske problemer bak seg med 2-0 over Motherwell. Inverness slo Aberdeen 2-1, St. Johnstone kjørte over tabelljumbo Dunfermline med 3-0, mens Dundee United vendte 0-1 til 3-1 mot Hibernian.

Celtic har hjemmefordel i byderbyet onsdag og er formlaget i byen. Rangers må på sin side greie seg uten både McCulloch og Goian på Celtic Park onsdag. Celtic-fansen fikk en god jul og håper på et enda bedre nytt år. (©NTB)