— Det går ikke an å sette ord på dette. Jeg flirer og skriker om hverandre. Jeg skal bare smile hele kvelden, sa vinneren.

Vegard Leite (19) kom på 2. plass i sangkonkurransen.

— En andreplass er utrolig bra. Jeg er superfornøyd. Gratulerer Jenny, sa Vegard til Jenny da resultatet var et faktum.

Årets «Idol"-finale ble avholdt på Chateau Neuf i Oslo.

Trampeklapp

Etter at vinneren var kunngjort, sang Jenny Langlo vinnerlåten «Building An Aeroplane» som er skrevet av Patrick Hamilton, Niclas Lundin, Maria Marcus og Vincent Pierin. Følelsene tok litt overhånd og hun måtte le litt til trampeklapp fra publikum.

I finalen sang 18-åringen fra Stordal i Møre og Romsdal «Another Ones Bites The Dust» av Queen, «Hallelujah» av Leonard Cohen og «Building An Aeroplane».

Vegard Leite fra Værlandet i Sogn og Fjordane fremførte «What Are Words» av Chris Medina, «Breakeven» av The Script og «Building An Aeroplane».

Historisk jevnt

Ifølge programlederne Ravi og Guri Solberg var årets finale historisk jevn. Leite fikk 48 prosent av stemmene og Langlo 52 prosent.

— Det har vært et veldig close race for alle, og vi har alle sett at det bare er små detaljer som skiller. Vegard var helt fantastisk i dag og jobbet så hardt, og Jenny har alle fått helt inn i hjertet og vi er så stolte og glade, sa «Idol"-dommer Hans Erik Dyvik til TV 2 etter finaleshowet.

Idol-vinneren får en platekontrakt med Universal. (©NTB)