Norsk idretts øverste leder fulgte håndballbragden minutt for minutt på TV søndag kveld — i likhet med over 1,6 million landsmenn. Rognlien mener verdens beste håndballjenter er en pryd for norsk idrett.

— Jeg vekslet mellom å sitte og stå foran TV-en. Disse jentene sprudler av idrettsglede, og de viser et samhold innad som er forbilledlig. De er komplimenterende i den betydning at når en spiller byttes ut, skjer ikke det for å hvile en bedre spiller, men for å løfte laget ytterligere med nye kvaliteter. Håndballjentene er et flaggskip i norsk idrett, fastslår Børre Rognlien overfor NTB.

Var i tvil

Norge er tidenes annen håndballnasjon med regjerende olympiske-, verdens- og europamestere i kvinnehåndball. Før Brasil-VM lå det ikke i kortene at «nye» Norge skulle sikre nytt VM-gull tolv år etter det første og til da eneste.

Men selv idrettspresidenten lot seg trekke i tvil da Norge innledet med tap for Tyskland i VM.

— Ja, jeg må innrømme det. Jeg regnet med at blant andre Gro Hammerseng og Tonje Larsen skulle bli dypt savnet, men i stedet viste det seg at de øvrige jentene i troppen løftet hverandre utover i mesterskapet. Etter hvert tenkte vi vel ikke på hvem som ikke var der. Når man blir verdensmester i sin idrett, går det ganske enkelt ikke an å gjøre det bedre.

Yndlinger

Til OL i London neste sommer vil håndballjentene utgjøre en svært viktig del av den norske troppen.

— De vil trekke opp kvaliteten på, humøret i og interessen for troppen. Håndballjentene våre er blant norsk idretts yndlinger, og de bidrar sterkt til at mange unge jenter begynner med idrett generelt og håndball spesielt. De er viktige forbilder og inspirasjonskilder til jenteidretten i Norge. Og er det noe vi trenger, er det flere jenter til idretten, fastslår Rognlien.

Å måle VM-gullet i håndball mot øvrige prestasjoner i idrettsåret 2011, våger ikke idrettspresidenten.

— Det norske idrettsåret har vært fantastisk, men det er vanskelig å måle prestasjoner og idretter opp mot hverandre. Vi har briljert i blant annet svømming, sykling og skiidrett, men jeg synes ikke at jeg skal rangere de forskjellige prestasjonene. (©NTB)