I denne ukens utgave av kvinnemagasinet debuterer Linda Boström Knausgård som spaltist. Samarbeidet mellom henne og KK har ifølge VG kommet i stand etter at Boström Knausgård stilte opp i et portrettintervju i bladet for et drøyt år siden. I spalten skal hun skrive om barn, familieliv, personlige utfordringer i livet og kjærligheten.

Uten filter

– Linda skriver om ting som opptar henne i hverdagen; det er livet med Karl Ove og barna, ting som skjer rundt i hennes univers som hun setter inn i større sammenhenger, eller undersøker i et mikroperspektiv, sier Gjyri Helén Werp, sjefredaktør i KK.

Forfatter Karl Ove Knausgård og Linda har tre barn sammen og etter fem utgitte bind i «Min kamp»-serien er trolig Linda en av landets mest omskrevne koner. I spalten skal hun skrive uten filter. Hun er blant annet helt åpen om sin egen psykiske diagnose.

Rørende og lærerikt

– Hun skriver om hvordan det arter seg. Det å være høyt oppe, og langt nede. Linda velger selv å være veldig ærlig i tekstene sine slik at vi som leser blir godt kjent med henne. I en verden med mye fokus på såkalt vellykkethet er det veldig befriende med noen som er så åpne om sine utfordringer. Det er lærerikt, det er rørende, det er sterk lesning, sier Werp.

Bladets nye spaltist har holdt seg langt unna rampelyset. Det eneste unntaket hun har gjort er portrettintervjuet med KK i fjor.

Sparer bøkene

– Hun er veldig bevisst på at hun vil snakke ett sted og ikke noe annet. Det hun har sagt til meg er at det er veldig mye støy rundt Karl Ove og «Min kamp», og det har hun ikke lyst til å være en del av. Hun vil stå på egne bein som forfatter og radiodokumentarist.

Ifølge Gjyri Helén Werp har Linda kun lest bind nummer to av ektemannens «Min kamp»-serie. Resten vil hun ha til gode når alt oppstyret har lagt seg.

Til daglig jobber Linda Boström Knausgård som forfatter, poet, dramatiker og radioprodusent. Hun leverer blant annet dokumentarer til NRK P2.