Det endelige resultatet fra første valgomgang, som ble holdt mandag og tirsdag, er ventet senere onsdag.

De foreløpige resultatene etterlater imidlertid ingen tvil om at partiet til Det muslimske brorskap, Frihets— og rettferdighetspartiet, ble valgets store vinner, opplyser en partikilde.

Kairo har i oppkjøringen til valget vært preget av ny uro og nye demonstrasjoner, men valget har til nå stort sett gått rolig for seg.

Sammenstøt

Nærmere 80 mennesker ble imidlertid såret da ungdommer kastet brannbomber og avfyrte skudd på Tahrir-plassen i Kairo tirsdag kveld. Sammenstøtene skal ha involvert både demonstranter og lokale gateselgere, og ifølge statlige medier ble nesten 30 mennesker fraktet til sykehus etter uroen på Tahrir-plassen.

Mohamed ElBaradei, tidligere leder for Det internasjonale atomenergibyrået, hevder demonstrantene på plassen ble angrepet av «bøller».

— Et regime som ikke kan beskytte borgerne sine, er et regime som mislykkes i utførelsen av sine mest grunnleggende funksjoner, skriver ElBaradei på Twitter.

Seks uker med valg

Valget i Egypt skjer i tre omganger over seks uker. Av de 498 plassene som er på valg i underhuset i nasjonalforsamlingen, skal to tredeler fordeles i henhold til hvilke partier som fikk størst oppslutning. Den siste tredelen går til uavhengige kandidater.

10. januar holdes en ny valgrunde i kretser der ingen kandidat fikk rent flertall i første runde. Det herskende militærrådet skal oppnevne ytterligere ti representanter.

Fra 29. januar til 11. mars holdes valg på 270 plasser i overhuset. Ytterligere 90 representanter vil bli oppnevnt etter presidentvalget. (©NTB)