Store politistyrker er utplassert på og rundt flyplassen som ligger utenfor Tel Aviv. Sikkerhetstiltaket er satt inn etter at aktivister fra Velkommen til Palestina-gruppen sa at de skulle reise til flyplassen Ben Gurion fredag for å protestere mot blokaden av Gazastripen. Israel har fryktet at hundrevis av internasjonale aktivister skal møte opp på flyplassen etter at den siste båten fra Gaza-flåten ble stoppet av greske myndigheter torsdag.

— Vårt mål er ikke Israel, vårt mål er dra til Palestina og å oppheve blokaden, sier aktivist og pensjonist Tove Lehre (69) om hvorfor de norske aktivistene fra Freedom Flotilla II ikke ønsker å fly til Tel Aviv.

Fredag var hun og de åtte andre norske aktivistene tilbake i Oslo, etter at fartøyet deres ble hindret av myndighetene i å forlate gresk farvann.

— Vi lyktes ikke i å bryte Israels blokade denne gangen, men vi har både plan B og C og D. Vi vil fortsette å jobbe for å støtte det palestinske folks selvstendighet og for å bryte den israelske blokaden, sier Lehre til NTB. (©NTB)