Politiet har innledet en storstilt jakt på dyrene som slapp ut av gården tirsdag, og mange av dem er blitt skutt. Onsdag ble det innkalt eksperter fra en dyrehage i nærheten for å hjelpe til med å spore opp de farlige dyrene. Jegerne begynte etter hvert å bruke bedøvelsespiler i stedet for skarpe skudd.– Det er en veldig farlig situasjon, og vi tar alle forholdsregler vi kan, sier visedirektør Tom Stalf fra Columbus Zoo.

Myndighetene har beordret folk til å holde seg innendørs og har stengt av områder rundt gården. Også skoler holder stengt, og folk oppfordres til å være svært forsiktige.

Nærmere 50 dyr – deriblant grizzlybjørner, svartbjørner, ulver, løver, tigre og geparder – ble holdt fanget i bur utendørs. Eieren av farmen, 62 år gamle Terry Thompson, er funnet død på gården. Han samlet på eksotiske dyr, men skal ha sluppet fri dyra og senere tatt sitt eget liv, skriver Reuters.

– Jo mer eksotisk, jo mer interessert var han i dyra, sier Larry Hostetler, leder for et dyrevelferdssenter i området. (©NTB)