MANDAL: Den 28 år gamle kvinnen feiret lørdag kveld eks-forlovedens bursdag i boligen sin bare hundre meter fra stedet hvor hun få timer senere ble funnet drept.

Nå er den 25 år gamle eks-forloveden siktet for drapet.

Etter det fvn.no kjenner til, var det utover natten bare Heidi Thisland Jensen og hennes eks-forlovede som var til stede i huset, som kvinnen har leid i noen år. Flere andre personer var på festen om kvelden, men forlot huset klokken 23. Kvinnen har en åtte år gammel sønn fra et tidligere forhold, men gutten ble passet av nær familie i går kveld.

Les også: Her går politiet inn i den dreptes bolig

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FUNNET DREPT: Heidi Thisland Jensen ble funnet drept på en rasteplass i Mandal natt til søndag. Familien har godkjent bruk av bildet. (Foto: Privat) Foto: Privat

Planla bryllup

De to planla bryllup i november i fjor, men bryllupet ble ikke noe av.

Forholdet har ifølge en nær venninne vært turbulent det siste året, men de skal ha hatt et greit forhold den siste tiden. De to hadde lørdag kveld planlagt å feire 25-åringens bursdag i Kristiansand. Hva som gjorde at de ble værende i eneboligen i Mandal utover kvelden, er uklart.

I 21-tiden i går kveld gratulerte 28-åringen den nå drapssiktede mannen på Facebook.

«Godt du skal bli voksen nå! Ha en fin kveld. Klem», skrev hun på 25-åringens Facebook-profil.

Kvinnen skal utpå natten ha forsøkt å rømme fra hjemmet. Hun ble funnet drept i andre enden av rasteplassen i forhold til huset.

Rasteplassen ligger ved Hollekleiv, langs E 39 like øst for Mandal sentrum

Fant kniv

Politiet skal ha funnet en kniv på stedet. Krimteknikere har også funnet fotspor på sykkelstien som går fra rasteplassen mot Mandal sentrum. Fotavtrykkene stammer fra en barbeint person.

Politiet sperret av huset tidlig søndag morgen. Etter å ha konsentrert seg om tekniske undersøkelser på funnstedet, fortsatte krimteknikerne i 10.30-tiden arbeidet inne i boligen.

På utsiden av huset stod det søndag morgen to norske flagg plantet i snøen. Disse flaggene er nå fjernet av politiet.

Etter det fvn.no erfarer, skal kvinnen selv ha ringt politiet før drapet. Hun skal også ha forsøkt å ringe en annen venninne, men fikk ikke svar. Denne venninnen har selv forklart til politiet på åstedet at hun var blitt oppringt av avdøde i natt.

Les mer om drapet og se bildegalleri

Tidligere dømt

Politiet har opplyst at de fikk melding om drapet klokken 03.18. Det var forbipasserende som varslet politiet.

Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men kvinnens liv stod ikke til å redde.

Like før klokken 07.30 ble den drapssiktede 25-åringen pågrepet i en væpnet aksjon. Han ble brakt til Mandal politistasjon for avhør.

Mannen ble i april i fjor dømt til 21 dagers fengsel for å ha slått en mann i ansiktet i Mandal sentrum. Han er også dømt tidligere for veitrafikkforhold og for ett tilfelle av forulemping av offentlig tjenestemann.

I januar i år ble han tiltalt for flere tilfeller av bilkjøring uten gyldig førerkort, for erverving av haglepatroner, for trusler mot en politimann, samt for å ha oppbevart en ladd startpistol i bilen sin.

Fvn.no kommer tilbake med mer.