— Å enda en gang skulle flytte folk som allerede er blitt fordrevet, virker som en fryktelig idé. Det vil bare være å forflytte dem, ikke å ivareta de lovlige rettighetene deres, sier Tilda Rabi, som leder en organisasjon for palestinere i Argentina.Ifølge hemmelige dokumenter som TV-stasjonen Al Jazeera har fått tilgang til, foreslo USA i 2008 at palestinske flyktninger kan slå seg ned i Chile og Argentina. Det skal ha vært den daværende utenriksministeren Condoleeza Rice som lanserte ideen under et møtet i Berlin.

Mange palestinere ble drevet på flukt da Israel ble opprettet i 1948, og i dag anslås det at flyktningene og etterkommerne deres utgjør minst fem millioner mennesker. En stor andel av disse bor i land som Libanon, Syria og Jordan.

Palestinske myndigheter har angivelig akseptert at Israel bare vil la en brøkdel av flyktningene flytte tilbake til sine opprinnelige hjemsteder.

Når USA angivelig mente at Chile ville være et passende hjem for flyktningene, var det fordi landet allerede i dag har en stor palestinsk innvandrerbefolkning og dessuten store ubebodde områder. Rundt 300.000 innbyggere i Chile har palestinsk bakgrunn. (©NTB)