Terrorlederen Ilyas Kashmiri skal ha vært en av ni som ble drept i et droneangrep i byen Laman i Pakistan, skriver BBC.

Foto: Scanpix

— Vi er sikker på at han ble drept. Nå prøver vi hente likene. Vi ønsker å få bilder av dem, sier en pakistansk etterretningsoffiser til Reuters ifølge Aftenposten.no.Kashmiri var regnet som en av verdens mest ettersøkte menn. Han var leder for den pakistanske gruppen Harakat-ul Jihad Islami som står på USAs liste over utenlandske terrororganisasjoner, og som også hadde tette bånd til Al-Qaida.

I 2009 skal han ha undersøkt muligheten for å begå flere angrep i København, og han skal også ha planlagt et terrorangrep mot den danske avisen Jyllands-Posten, skriver NTB.

- USA vil snart få se vår hevn

Ifølge pakistansk media har Harakat-ul Jihad Islami allerede kommet med en uttalelse der også de bekrefter at Kashmiri ble drept i droneangrepet.

— Vi kan bekrefte at vår leder og øverstkommandere, Mohammad Ilyas Kashmiri, sammen med flere andre, led martyrdøden under et amerikansk droneangrep 3.juli 2011 klokken 11.15. Hvis gud vil ... USA vil snart få se vår hevn. Vårt eneste mål er USA, står det i en uttalelse Abu Hanzla Kashir, som identifiserer seg som en talsmann for terrororganisasjonen, sendte til en pakistansk tv-stasjon.

Hvorvidt uttalelsen faktisk kommer fra organisasjonen til Kashmiri har så langt ikke vært mulig å få bekreftet.

Ifølge Al-Jazeera stod Kashmiri på en liste amerikanske myndigheter ga til den pakistanske regjeringen. Listen innehold navnene til de fem farligste Al-Qaida-lederne.

Skal stå bak flere angrep

Kasmiri skal ha vært i såpass tett kontakt med Al-Qaida at han har vært nevnt som mulig etterfølger for Osama bin Laden, som ble skutt og drept av amerikanske spesialstyrker 1.mai i år.

USA har gitt Kashmiri skylden for flere angrep i Pakistan, Afghanistan og India, og de hadde derfor utlovet en dusør på fem millioner dollar for opplysninger som kunne lede til ham.

I september 2009 erklærte pakistanske etterretningsoffiserer at Kashmiri hadde blitt drept i et amerikansk droneangrep. Det viste seg å ikke stemme.