I utstillingen "House of Thoughts" av Peter Callesen på Sørlandets Kunstmuseum mangler et av kunstverkene. Det knakk da en uheldig gutt snublet inn i monteret med papirtårnet. Foto: Jan Oddvar Eide
Utstillingen "House of Thoughts" av Peter Callesen vises på Sørlandets Kunstmuseum. Men kunstverket som promoterer utstillingen mangler. Foto: Jan Oddvar Eide

Uhellet skjedde for en ukes tid siden. Gutten var på museet sammen med mor og søsken og så den populære utstillingen "House og Thoughts" av den danske kunstnere Peter Callesen. Utstillingen er laget av 1000 A4-ark.

Ramlet

— Det var et lite barn som ramlet inn monteret, slik at det falt og knakk, forteller fungerende direktør Randi Jessen ved Sørlandets Kunstmuseum.

— Der og da var vi mest bekymret for hvordan det gikk med barnet, legger hun til.

Direktøren forteller at både mor og barn var svært ulykkelig over uhellet.

— Det er jo slike ting som kan skje når man viser frem kunst, sier Jessen.

Også kunstneren er mest opptatt av barnet.

— Jeg synes mest synd på den lille dreng, og ønsker derfor ikke å medvirke til omtale av saken, sier Peter Callesen til fvn.no.

Fjernet

Kunstverket er forsikret. Uvisst for hvor mye. Museet opplyser at det av prinsipp aldri opplyser om forsikringsverdien på kunstverk.

Kunstverket, som for tiden pryder alle plakatene til museet, er nå pakket ned. Det skal sendes tilbake til kunstneren i Danmark.

Museet sier det er opp til kunstneren å vurdere om det kan repareres.

— Hvor ofte skjer slike uhell, at barn eller voksne deiser inn i kunstverk?

— Omtrent aldri, sier direktøren.