Skribenten Azmeh Rasmussen, som har stått fram som transperson og lesbisk, startet aksjonen mandag morgen utenfor lokalene til Islamsk Råd og Det islamske forbundet i Calmeyers gate 8 i Oslo sentrum. Hun har med seg en plakat hvor det står «Frihet og verdighet for homofile og transpersoner» på norsk og arabisk, noen tepper å sitte på, varme klær og matpakke.– Jeg vil sitte her fram til Islamsk Råd sender ut en pressemelding der de utvetydig tar avstand fra dødsstraff mot homofile, sier Azmeh Rasmussen til NTB.

Hun mener alle tidligere uttalelser fra Islamsk Råd om spørsmålet har vært vage og tvetydige. Onsdag kveld la rådet ut en pressemelding på sine nettsider, hvor de skriver at de «verken ønsker eller søker dødsstraff for homofile».

Etter å ha fått lest opp teksten, sier Azmeh Rasmussen til NTB at hun fortsatt etterlyser en klarere avstand fra dødsstraff, men at hun skal ta betenkningstid til torsdag på hva hun skal gjøre videre med aksjonen.

Stortingspolitiker Arild Stokkan-Grande (Ap) tok onsdag turen bortom Azmeh Rasmussen.

– Jeg vil uttrykke min støtte til hennes helt legitime kamp. Det er veldig flott at du våger. Du tar belastningen for veldig mange. Dette er frihetskamp anno 2011, sa Stokkan-Grande, og trakk parallellen til aktivisten Kim Frieles mangeårige kamp for homofiles rettigheter i Norge på 1960— og 1970-tallet.

Han reagerer på at Islamsk Råd ennå ikke har pratet med Azmeh Rasmussen.

– Til Islamsk Råd vil jeg si: Åpne døren for dette medmennesket og kom med en klar uttalelse om at dere fordømmer dødsstraff for homofile.(©NTB)