Søndag formiddag gikk alt galt for skøytetalentet Bjørn Magnussen (18) under trening på Leangen kunstisbane. Etter 200 meter i høy hastighet runder Magnussen en sving og faller idet han passerer to andre skøyteløpere. I utgangen av svingen treffer 18-åringen en metallstolpe der sikringsputene rundt banen skulle ha vært.

— Hadde jeg truffet noen centimeter annerledes hadde jeg sikkert ikke vært her nå, sier han.

Ulykken skjer 10 dager før Magnussen skulle ha deltatt i ungdoms-OL i Lillehammer. Møtet med metallstolpen førte til at kragebeinet på høyre side knakk rett av, i tillegg til en over fem centimeter stor flenge i bakhodet.

— Først fryktet vi for at han hadde fått hjerneblødning på grunn av alt blodet fra hodet hans, sier far og trener Øystein Magnussen.

Ute resten av sesongen

Søndag kveld ble Magnussen operert ved St. Olavs Hospital i Trondheim. En plate ble boltet fast til det brukne kragebeinet og såret i bakhodet ble sydd. Legene har forsikret om at operasjonen var vellykket. Likevel er sesongen over for skøytetalentet.

— Ungdoms-OL har vært et mål får meg siden 9. klasse, altså i 2012. Jeg synes det hele er veldig kjipt, sier han.

18-åringen må nå gå i minst seks uker uten å kunne løfte høyre arm over albuehøyde. Med dette mister han både ungdoms-OL og junior-VM, noe som i praksis betyr at han er ute resten av sesongen. Likevel er både far og sønn Magnussen positive og motiverte til å komme sterkt tilbake neste sesong.

— Jeg blir motivert av å se for eksempel Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud kjempe seg tilbake etter skader. Det skal jeg også klare, sier han.

— Skal du bli best, må du takle motgang også.

Ungdoms-OL fra sidelinjen

Magnussen håper på at han får bli med til ungdoms-OL for å støtte de andre som deltar.

— Det blir trist å ikke kunne delta selv, men det blir en opplevelse likevel, sier han.