— Det er vel omtrent avklart. Så vidt jeg har forstått, har vi det på plass, sier Brann-trener Rune Skarsfjord og snakker om forlengelse av Hassan El Fakiris kontrakt i Brann.

El Fakiri har vært i Brann siden sommeren 2007, og hadde en kontrakt som gikk ut dette året. Nå fornyer han med Brann – trolig med ett år.

— Vi har hatt en dialog med Hassan, og var enige om at vi skulle avgjøre dette på denne tiden, sier Skarsfjord.

«Fantastisk fyr»

Han er en stor fan av El Fakiri, og innad i spillergruppen i Brann har El Fakiri status som en slags rollemodell for hvordan man skal oppføre seg som toppidrettsutøver når det gjelder trening, restitusjon og kosthold.

Som spiller har Skarsfjord også stor tro på El Fakiri enda et år. Brann-treneren tror El Fakiri vil levere samme kvalitet som 37-åring som 36-åring, og omtaler norskmarokkaneren som en «fantastisk fyr».

— Han spiller godt uansett hvilken rolle jeg setter ham inn i. Om det er som midtbane eller back, så leverer han. Han er god å ha med. Han kunne spilt enda mer i år, men det er litt Erdin Demir sin fortjeneste at han ikke har spilt mer back, og på midtbanen har Kristoffer Barmen tatt kjempesteg og Tomasz Sokolowski har vært frisk neste i hele år. Jeg prøver å si det til Hassan når han vil ha mer spilletid.

Begynner med yngre

El Fakiri ønsker å bli trener, og Skarsfjord sier Brann nå jobber med å utvikle en rolle for El Fakiri der han fortsetter som både spiller og trener neste år. Ikke inn mot A-laget, men som trener for Branns yngre spillere.

— Vi skal bygge et program for at Hassan skal utvikle seg som trener. Han trenger å få brukt seg selv i den rollen og å være på feltet. Det er naturlig at han begynner med de yngre spillerne, sier Skarsfjord.