Lene Mykjåland scoret i ekstraomgangene og sendte LSK Kvinner til åttedelsfinale i mesterligaen i fotball onsdag. Kampen mot Zürich endte 1-1. Dermed gikk kanarifuglene fra Lillestrøm videre med 2-1 sammenlagt.

Keeperheltinne

Det kan laget takke keeper Gudbjörg Gunnarsdóttir og veteranen Mykjåland for. Gunnarsdóttir vartet opp med flere meget gode redninger, og Mykjåland var iskald da hun fikk sjansen alene med keeper i første ekstraomgang.

28-åringen har slitt med skade den siste tiden, og før onsdagens kamp var det usikkert hvor lenge sørlendingen ville klare å spille. Heldigvis for LSK holdt Mykjåland seg på banen og ble matchvinner.

LSK hadde med seg 1-0-ledelse til Sveits fra hjemmekampen på Åråsen, og lenge så det ut til å bli den avgjørende scoringen i dobbeltkampen mot Zürich. Tre minutter før full tid kom brøt imidlertid hjemmelaget gjennom på høyrekanten og inne foran mål ventet målfarlige Fabienne Humm. Hun hadde ingen problem med å overliste LSK-målvakt Gunnarsdóttir.

Store sjanser

Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Utligningen på tampen av andre omgang kom etter at Zürich hadde ført banespillet i avslutningen. Før pause hadde begge lag sine sjanser. Emilie Haavi var nær ved å sende gjestene i ledelsen da et innlegg fra landslagsspillerens venstrefot traff tverrliggeren bak hjemmelagets keeper.

Zürich hadde på sin side også en meget stor sjanse, men avslutningen fra kort hold ble reddet av LSK-keeper Gunnarsdóttir. Den islandske sisteskansen vartet også opp med en strålende parade da målscorer Humm kom til en farlig avslutning rett før full tid.