Tor Ole Skullerud fortalte torsdag at han har trukket seg fra trenerforeningen, på grunn av juryens begrunnelse da Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ble kåret til årets trener i 2014. — I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media», og jeg skal innrømme at jeg steilet da jeg leste det. Etter alle uttalelsene som gikk min og vår retning i fjorårssesongen ble jeg voldsomt provosert av dette, sier Skullerud til Rbnett.

— Helt fair

Odd-treneren har fått med seg Skulleruds protest. Han har ingen problemer med at Molde-treneren nå melder seg ut.

— Jeg synes det er helt fair at folk har forskjellige meninger. Fotballen er en stor aktør innenfor underholdningsbransjen, og da må det være rom for ulike meninger, sier Fagermo til TV 2.

Odd-treneren mener at dette er en sak mellom Skullerud og trenerforeningen og at de må prate sammen for å finne en løsning. Han hevder også at han ikke bryr seg nevneverdig om kåringen.

— Jeg er ikke så veldig opptatt av hvem som er årets trener. Prisen gikk først og fremst til Odd og det utviklingsarbeidet vi driver med lokale spillere her. Sånn sett er vi stolt over den prisen som kommer fra fagfolk.

Angrer på Høiland-uttalelsene

Det siste året har Fagermo kommet med flere stikk rettet mot Molde, klubbens kjøpekultur og deres spillere. Skullerud har også kommet med kritikk mot sin trenerrival, men Fagermo tror Molde-treneren kan ha misforstått ham ved flere anledninger.

— Det var ikke så veldig mye meldinger til Skullerud. Da tror jeg Tor Ole har misforstått. Det var bare litt på fleip og litt på alvor om Molde og klubbens filosofi. Samtidig innrømmer jeg at det er veldig bra at det er ulike filosofier i Norge. Det er flere veier til rom og vi trenger flaggskip også, sier han.

Det er imidlertid én situasjon 48-åringen angrer på. Etter cupfinaletapet mot nettopp Molde kalte MFK-spiss Tommy Høiland Fagermo for «Tapermo» på Twitter. Odd-treneren svarte med at Høiland ikke er den skarpeste kniven i skuffen og at han burde få seg en utdanning.

— Den Tommy Høiland-saken etter cupfinalen burde jeg spart meg for i fjor, men utover det kan jeg ikke se at jeg har såret noen.

Har opplevd lignende

På spørsmål fra TV 2 om han har opplevd en lignende protest tidligere, svarer han humoristisk:

— Ja, kanskje. Det var vel da jeg ble kåret til årets telemarking av fansen. Da var det en del som leverte inn telermarksbunaden etterpå fordi de var uenig.

Skal man tro Fagermo, kan det hende at vi har hørt den siste Molde-kritikken for denne gang.

— Jeg har vært kjedelig så langt i 2015, og kanskje det bør bli sånn, sier han.