Bernard Hopkins skulle sette ny aldersrekord i boksing, men falt for alderen allerede i den første runden mot russeren Sergej Kovalev lørdag.

49 år gamle Hopkins som skulle forsøke å slå sin egen aldersrekord som den eldste verdensmester i boksing noensinne, ble slått i kanvasen allerede i den første runden av den mye sterkere og langt mer sultne russeren.

Hopkins som manglet et par måneder på å være 50 år da han gikk i ringen lørdag kveld, fikk skikkelig juling. Han var aldri noen reell trussel for Kovalev som vant med dommerstemmene 120-107 hos to av dommerne, mens den tredje dommeren hadde ham som vinner med 120-106. 31 år gamle Kovalev hadde ikke gått mer enn åtte runder før han slo Hopkins klart etter 12 runders knallhard boksing lørdag, og nå er det han som klarte å samle tre av VM-titlene i lett tungvekt, for han tok med seg Hopkins' VM-belter i World Boxing Association (WBA) og International Boxing Federation (IBF) ved siden av sitt eget i World Boxing Organization (WBO).

Surt nederlag

Kovalev står nå med 26 seier og en uavgjort kamp på 27 opptredener i proffringen, mens Hopkins falt til 55 seirer, sju tap og to uavgjort når han nå reiser hjem for å forberede 50 års dagen i januar. Mye tyder på at amerikaneren nå er ferdig i ringen, for det ser ikke ut som om han har mer å hente når han nå straks fyller 50.

— Nei, jeg synes ikke det er noen grunn til å tro at dette nederlaget automatisk sender meg ut av boksesporten, sa Hopkins etter kampen som han hadde håpet skulle gjøre ham historisk.

— Det er altfor tidlig å avskrive meg nå. Jeg vil si at det er 50-50 hva jeg kommer til å gjøre videre. Ingen avgjørelser er i alle fall tatt, sa den snart 50-årige tidligere mesteren og legenden på vei til pressekonferansen.

— Selv om jeg tapte denne kampen, føler jeg meg fin, og det er helt klart at jeg vil tenke litt på hva jeg skal gjøre videre, fortalte Hopkins.

- God motstander

Sergej Kovalev la ikke skjul på at han mente Hopkins nå bør være fornuftig og forlate boksesporten, for han ble rundjult og var sjanseløs på seieren natt til søndag (norsk tid).

— Han er fortsatt en god bokser, og jeg visste det ville bli en tøff kamp, men jeg ville også vise tilhengerne mine at jeg er en god bokser og synes jeg klarte det. Det var bare så trist at det gikk ut over Bernard Hopkins, sa Kovalev etter den imponerende og svært klare seieren,

Alle var enige om at det 12. og siste runden i Atlantic City lørdag var stor og god. Da så det ut som om Hopkins skjønte at han bare kunne vinne på knockout, og han gikk for det, men han måtte ta mye fra Kovalev også i den runden, for russeren traff med 38 av sine 89 slag i løpet av de siste tre minuttene.

— Jeg er gal, og jeg vet det. Men jeg hadde ikke noe valg. Jeg måtte bare prøve å ta ham ned i den siste runden. Jeg ville at tilhengerne mine skulle se hva jeg er lagd av, sa Bernard Hopkins før han forlot VM-arenaen i Atlantic City lørdag. Mye tyder på at en æra og en epoke i profesjonell boksing er over. (©NTB)