– Dette er en av de tingene som er viktig for oss å finne ut av for å vurdere en eventuell aktsomhet. Mer enn det kan vi ikke kommentere, sa Røkenes på pressekonferansen på Ullevaal i etterkant av nyheten om Therese Johaugs positive dopingprøve.

Det har vært skrevet mye om utseendet på pakningen siden avsløringen ble kjent. I pakninger både TV 2 og NRK har kjøpt i Italia i dag har det vært tydelig merket at kremen Trofodermin har inneholdt et forbudt stoff.

– Jeg vil ikke kommentere denne konkrete saken. Det er en total aktsomhetsvurdering som må til her, sa Røkenes da hun ble spurt om dette igjen.

Lave nivåer

Mengden clostebol Johaug har fått i seg skal ha vært liten.

– Det er ingenting som tyder på at dette (clostebol) har prestasjonsfremmende effekt, sier medisinsk sjef i Antidoping Norge, Per Wiik Johansen, som kritiserte landslagslege Fredrik S. Bendiksen etter avsløringen.

Therese Johaug var sønderknust på torsdagens pressekonferanse der hun snakket om dopingavsløringen. Foto: Bjørge, Stein

– Legens plikt er å vite hva som er i stoffet. Han har ikke lest at clostebol er i kremen. Dette skal ikke skje på dette nivået. Man må alltid sjekke innholdslisten mot dopingslista. Det er ikke gjort her. Dessverre.

Torsdag ble det kjent at Johaug har avlagt positiv dopingprøve. Langrennsstjernens urinprøve viste spor at det forbudte stoffet clostebol.

Ikke suspendert

– Nå er det viktig at saken behandles nøye og at vi sikrer at alle sider av saken opplyses på best mulig måte, slik at vi kan legge den fram for Påtalenemnda for vurdering som må stilling til om det krever ytterligere vurdering, sier leder i Antidoping Norge, Anders Solheim til NTB.

Han understreker at Johaug-saken vil få høyeste prioritet hos Antidoping Norge. Johaug er ikke suspendert per i dag, opplyser Solheim til NTB.

– Dette er en trist sak for de involverte parter og vi har stor forståelse at det er en tøff belastning for dem som er direkte berørt, sier Solheim.

Antidoping Norge bekrefter at Therese Johaug opplyste at hun hadde brukt Trofodermin da dopingprøven ble avlagt 13. oktober. (©NTB)