Suzann Pettersen og Marita Engzelius bør ikke slenge med leppa når noen av verdens beste golfjenter møtes på Bogstad lørdag i Suzann Pro Challenge. Beatriz Recari vil utmerket godt skjønne hva de sier.

Fem år er gått siden Recari møtte Andreas Thorp. De ble fort et par, og nå er Thorp både samboer og caddie.

Det har vært en suksessammensetning. Den gang lå den spanske jenta som 40-50 i verden. Nå har hun klatret til 21. plass, mens hun på LPGAs pengeliste er helt oppe på sjetteplass.

Suksessen både med golfen og Andreas har fått noen norske golfentusiaster til å lure på om hun ikke skal bli norsk statsborger?

— Nei, jeg er spansk, og det kommer jeg til å forbli. Men jeg liker Norge masse. Og norsk mat. Det første jeg gjorde da jeg kom var å kjøpe fem boller på Meny, sier Beatriz og ler.

Føles som en ære

Fem av utlendingene Europas beste golfjente har invitert til sin veldedighetsturnering, som arrangeres til inntekt for Right To Play, ligger inne blant de 29 øverste på verdensrankingen.

— Det er en ære å bli invitert i slikt selskapet. Dette er den beste veldedighetsturneringen jeg noen gang har vært med på. Jeg har til og med fått egen bil med navnet mitt på, sier Beatriz, som har god kontakt med Tutta på LPGA-touren. God påvirkningen også?

— I begge turneringene Suzann har vunnet på LPGA i år, gikk hun sammen med meg de to første rundene, sier Recari med et smil. Hun har ikke vært i Norge de fire siste årene, men har gode minner fra Bogstad, Losby, Hauger, Larvik og Bærum. Til daglig har hun og Andreas base i Orlando i Florida, 20 minutter fra Tutta.

Andreas slipper kjeft

Som tidligere to-handicaper og pro vet Andreas å gi gode råd underveis når samboeren spiller.

- Han er flink til å gi råd om køllevalg og greener, men det er mitt ansvar å ta de riktige valgene. Derfor får han ikke kjeft selv om rådene ikke skulle stemme, forsikrer Beatriz, som får skryt av Thorp.

— Hun tar små steg hele veien og har potensial til å bli best i verden. Jeg tror ingen gjør en grundigere og bedre jobb enn henne.

Det skal kanskje Tutta og Marita få merke på banen lørdag?

— Selv om dette er en veldedighetsturnering, står det mye prestisje på spill, røper Recari, som synes det passer godt å stoppe i Oslo på vei til årets siste major, Evian Masters i Frankrike.

Lagene på Bogstad

Norge: Suzann Pettersen og Marita Engzelius

Europa: Beatriz Recari, Spania og Sandra Gal, Tyskland

USA: Paula Creamer og Jessica Korda

Asia: Yani Tseng, Taiwan og Ai Miyazato, Japan