Mikkelsen var fjerdemann sammenlagt etter fredagens etappe, men kjørte seg opp én plass lørdag. 26-åringen vant to av lørdagens seks fartsprøver og supplerte det med tre 2.-plasser og en 3.-plass.

Briten Kris Meeke har en klar ledelse i sin Citroën, men bare 3,1 sekund skiller mellom VW-førerne Ogier på 2.— og Mikkelsen på 3.-plass. De er henholdsvis 45,3 og 48,4 sekunder bak Meeke.

— Det har virkelig vært en fin dag. Vi har kjørt veldig fort, og følelsen med bilen er kjempebra. De endringene vi gjorde fredag ettermiddag har fungert helt etter planen, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Etter å ha kjørt med litt sikkerhetsmargin gjennom hele fredagen, tok Mikkelsen betydelig større risiko lørdag.

Trykker på

— Jeg er lei av å kjøre sakte. Nå trykker vi på, og bilen er fantastisk. Vi har gjort noen små endringer, og det utgjorde en stor forskjell, sa Mikkelsen etter de to første prøvene lørdag.

Den neste, som var siste før servicepausen, var han ikke like fornøyd med, men senere skulle det bli bedre.

— Nesten perfekt, sa Mikkelsen lørdag ettermiddag etter sin annen strake prøveseier, før han tapte et par sekunder til Ogier på dagens siste.

— Om jeg tror jeg kan slå Seb i morgen? Alt er mulig. Vi gjør et forsøk, sa Mikkelsen til wrc.com.

— Jeg vet at Ogier er veldig rask på de prøvene som gjenstår, men jeg skal gi ham kamp om 2.-plassen. Det er også meldt dårlig vær, så det blir en spennende avslutning, sa nordmannen.

Trøbbel

For Mads Østberg ble det teknisk trøbbel lørdag. To ødelagte styrestag gjorde formiddagen til et lite mareritt. Før søndagens avslutning er han på 7.-plass, vel seks og et halvt minutt bak lederen.

— For så vidt en bra prøve, tatt i betraktning at vi kun hadde forhjulstrekk, sa Østberg etter målgang på den tredje fartsprøven.

Marius Aasen er tredje beste nordmann på 13.-plass. Han er nummer tre i WRC2-klassen.

Henning Solberg sliter med bilen. Hadde fikk tidlig problemer med differensialen.

— Den bakre differensialen er ødelagt. Den startet å gå allerede i dag tidlig, men jeg håpet at den skulle holde. Nå har vi bare forhjulstrekk, sa østfoldingen.

Storebror Solberg er langt nede på listene, over en halvtime bak teten. (©NTB)