Det skriver 26-åringen på sin hjemmeside.

Klaveness var ikke med da troppen til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Russland 27. oktober ble offentliggjort mandag, og det selv om hennes spissrival Ragnhild Gulbrandsen har sluttet.

— Passet ikke inn

Forklaringen fantes på hennes hjemmeside.

– Etter 12 år som U- og A-landslagsspiller har jeg nå tatt den beslutningen at jeg kaster inn håndkleet. I etterkant av VM fikk jeg beskjed av hovedtrener Bjarne Berntsen at han ikke synes min type passet inn i systemet. Etter lang tid med forsøk på å finne nøkkelen til dette systemet, har jeg nå innsett at dette er en vei som ikke fører til noe mål, skriver hun.

– Derfor gir jeg meg på landslaget og vil nå satse for fullt på klubbfotballen. Jeg synes selvsagt det er tungt å lukke døren til en så lang epoke i livet mitt, men jeg tar med meg mange av mine beste fotballminner fra min tid som landslagsspiller. Jeg kommer til å savne å være på tur med jentene.

51 landskamper

Umeå-spilleren måtte nøye seg med noen innhopp i VM i Kina, der hun først og fremst var reserve for Ragnhild Gulbrandsen. Hun stopper på 51 landskamper og seks mål, det siste av dem i VM-kampen mot Ghana.

(©NTB)