VIKING — MOLDE 2-1 (1-1):

VIKING STADION: Det var Moldes andre tap denne sesongen og avstanden fram til Rosenborg på tabelltoppen er blitt seks poeng etter at like mange serierunder er unnagjort. Molde har ti poeng, mens Viking med lagets tredje seier denne sesongen har ni.

Molde fikk derimot æren av å score det første målet i mandagens kamp i Stavanger. 22 minutter var spilt da jærbuen Tommy Høiland ga gjestene 1-0. Ola Kamara og Mattias Moström kombinerte flott, og sistnevnte fant Høiland som på klassisk vis holdt forsvarerne unna og satte ballen kontrollert i mål.

Hjemmelaget hadde også en del å fare med offensivt. Kjell Jonevrets mannskap hadde fem-seks gode sjanser før Samuel Adegbenro endelig fant veien til mål. Han var høyest i feltet på en corner og fikk uhindret heade ballen i mål.

Lagene tok pause på 1-1, som etter spill og sjanser var et rettferdig resultat.

Moldes stopper Joona Toivio kan være glad for at han slapp unna med det gule kortet da han felte Yann-Erik de Lanlay på vei gjennom tidlig i andre omgang. Dommer Espen Berntsen tolket trolig situasjonen som at finnen ikke fratok Viking-spissen en opplagt målsjanse.

Veton Berisha ga uansett et glissent besatt Viking stadion noe å juble for. Hans skudd etter 72 minutter gikk via hælen til Toivio og i mål bak en ellers solid Ørjan Nyland i Molde-målet.

Molde syntes å savne midtstopper Vegard Forren mandag. Han er ofte mannen som setter i gang Moldes angrepsspill med sine presise oppspill, men han var henvist til benken denne gangen.

KAMPFAKTA:

Viking-Molde 2-1 (1-1)

Viking stadion, 7086 tilskuere

Mål : 0-1: Tommy Høiland (22), 1-1: Samuel Adegbenro (44), 2-1: Veton Berisha (72)

Gult kort : Mattias Moström, Joona Toivio og Harmeet Singh, Molde og Makthar Thioune, Viking.

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Viking (4-4-2): Iven Austbø – André Danielsen, Karol Mets, Anthony Soares, Kristoffer Haugen – Samuel Adegbenro (Steinthor Thorsteinsson fra 79.) Joackim Jørgensen, Makthar Thioune (Magne Hoseth fra 85.), Yann-Erik de Lanlay – Veton Berisha, Suleman Abdullahi (Jon Dadi Bödvarsson fra 64.)

Molde (4-4-2) : Ørjan Håskjold Nyland – Martin Linnes, Ruben Gabrielsen, Joona Toivo, Per-Egil Flo – Mattias Moström (Thomas Kind Bendiksen fra 46.), Harmeet Singh, Daniel Berg Hestad (Etzaz Hussain fra 79.), Mohammed Elyounouissi –Ola Kamara, Tommy Høiland (Sander Svendsen fra 73.)