TEL AVIV / NETANYA (Aftenposten.no): Laget er tatt ut og det meste er klart før Norges åpningskamp i EM mot Israel i kveld.

Og i denne boken noterer og tegner U21-trener Tor Ole Skullerud både treningsøvelser, tanker og ideer, formasjoner og dødballvarianter. Rett og slett alt som handler om det som skjer på treningsfeltet og i kamp med U21-landslaget.

— Dette er boken med det rare i, sier Skullerud til Aftenposten.no.

Aldri langt unna

Kongsvinger-mannen har med seg boken på trening og i kamp, og den er ikke langt unna. Under treningene i Israel har han flere ganger hentet boken frem under trening.

— Det står mest om planlegging av treninger og evaluering av treninger her. Det er vel faktisk årevis av kunnskap nedtegnet her, det er kun fra trening og kamper med landslaget. Jeg noterer ned en del statistikk, sier Skullerud mens han holder hardt rundt sin viktige følgesvenn.

- Er du av den analoge typen som bruker penn fremfor pc?

— Ja, jeg er nok av den gode gamle typen på akkurat det området. Jeg har alltid hatt en sånn bok. Jeg har hatt en sånn fra hver sesong jeg har vært klubbtrener, og jeg har tatt vare på alle. Det kan være interessant å gå tilbake og kikke litt i gamle bøker innimellom. Men jeg er ikke en som har alt liggende på en datamaskin, sier Skullerud.

Førsteelleveren

I boken står det som trolig blir kveldens Norge-ellever mot Israel i Netanya. Aftenposten tror dette er laget som står i boken:

Ørjan Håskjold Nyland - Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Stefan Strandberg, Vegar Eggen Hedenstad - Magnus Wolff Eikrem, Stefan Johansen, Anders Konradsen - Yann-Erik de Lanlay, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget.