— Det ser oppløftende ut. Skifabrikkene kommer gjerne med noe ekstra foran store mesterskap, sa Frode Estil til NTB. Tidligere på dagen var servicemann Hallgeir Martin Lundemo kommet til det norske hotellet i Alpe di Siusi med to nye klassiske par og fem skøytepar til Estil.

— Jeg fikk et spesielt par foran gulløpet på femmila i Oberstdorf. Det paret var tilpasset de harde stigningene. I OL i Italia er det ikke like bratte bakker. Derfor er det foretatt en ny tilpasning. Den virker bra, sa Estil.

Det lover bra foran 15 km klassisk i OL. Det er hans distanse.

Ikke skøyteetappe

— Skifabrikkene kommer gjerne med noe ekstra i et OL-år. Da er det lettere å gi noe ekstra til eliteløperne. Vi får lettere gjennom det vi har hatt i tankene i lang tid, sa Fischer-representant Lundemo til NTB.

Estil er i bra rute foran OL. Den rutinerte trønderen føler han har full kontroll to uker før OL-åpningen i Torino. På 15 kilometer klassisk er han en av favorittene.

Han er ikke så sikker på om han skal gå noen OL-stafett.

— Anders Aukland i fremgang, formsterke Odd-Bjørn Hjelmeset, Eldar Rønning og Jens Arne Svartedal er også sterke kort til de to klassiske etappene, mente Estil, som ikke er spesielt innstilt på å gå 3. etappe som er fri teknikk.

Farvel til landslaget

— Tord Asle Gjerdalen og Jan Egil Andresen er bedre skøytere enn meg. De kan overraske i OL, sa Estil, som sannsynligvis tar farvel med landslaget etter denne sesongen.

— Etter OL tar jeg en prat med Krister Sørgård og den nye landslagssjefen Åge Skinstad. Jeg føler meg mettet, sa Estil. Men han benytter trolig friplassen som tittelforsvarer på femmila i VM i Sapporo neste år.

— Jeg ønsker å trene på hjemmebane for senere å konkurrere meg i form. Føler jeg medaljesjanse, tar jeg den lange turen til Japan, sa han til NTB fredag.

For klassikeren ønsker å avslutte med gull på en femmil.

Frode Estil.