ODD-BRANN 1-3

Brann tok en sterk 3-1-seier over Odd i Eliteserien søndag. I løpet av dramatiske sluttminutter scoret Fredrik Haugen først 1-2-målet, deretter 1-3-målet like etterpå.

I intervju med TV 2 etter kampen var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo svært opptatt av situasjoner som oppstod i forkant av målene. Trenerprofilen mener hans lag ble snytt for to straffespark.

MER OM KAMPEN HER: Brann-helten skulle egentlig vært byttet ut.

Det var en takling fra Vadim Demidov på Jone Samuelsen og en holding fra Bismarck Acosta på Olivier Occean som fikk Fagermo til å rase mot dommerstanden.

— Se på det (klippet av Occean-Acosta-situasjonen ble spilt under intervjuet, journ. anm.). Skal han få lov til å drive på sånn? Det er så skuffende. Jeg skjønner at jeg sutrer nå, Brann fortjente minst ett poeng og vi var ikke gode, men så store dommerfeil skjer i Tippeligaen nesten hver uke, sier en tydelig irritert Fagermo til TV 2. — Det er synd, for det får ikke konsekvenser for dommerne. De er en egen gruppe som prater sammen. Det er sikkert ingen som vil uttale seg i media. Det er klart det har konsekvenser for oss.

- Er det dommerne som gjør at dere taper?

— Det siste målet skal ikke være der, for da skal vi ha straffe. Da bør det kanskje være 2-2, hvis vi scorer på straffen, oppsummerer Fagermo, før han senere legger til:

— Samtidig er vi ikke gode for tiden. Sånn sett er det greit for meg at vi taper eller tar ett poeng. Vi er ikke bedre, og Brann gjør en god bortekamp. Likevel skal man ikke unngå å se så klare situasjoner.

Slik svarer Brann-treneren

Odd-treneren får støtte fra TV 2-ekspert Freddy dos Santos, som hvert fall mente at dommeren burde blåst mot Acosta.

— Den første med Acosta er soleklar. Han tar soleklart tak i ham, sier dos Santos.

«Det er dette som er lykke!» - les reaksjonene til Brann-blogger Doddo her.

Brann-trener Lars-Arne Nilsen antyder at Fagermos dommerkritikk er en del av et mønster.

— Det er ikke overraskende at han skylder på dommeren, sier Nilsen til Bergens Tidende.

Odd-trengte virkelig en seier for å ta opp kampen med Rosenborg om seriegullet. Nå ligger Skien-klubben seks poeng bak med én kamp mer spilt. Ikke nok med det, det er bare ett poeng ned til Brann på fjerdeplass.