Poprad-Tatry, Slovakia (BT): Ingen Brann-supportere kan vise til lignende tall som Alexander Osdal. Torsdag er han på plass på tribunen i Slovakia, der Brann skal spille Europaliga-kvalifisering. Det blir hans 703. på rad på tribunen når Brann spiller.

Da Brann kom av flyet på Poprad-Tatry-flyplassen en snau time unna den lille byen Ruzomberok, der de møter klubben med samme navn, ble det stelt i stand en egen «Osdal-seremoni» av klubbledelsen.

– Det minste vi kunne gjøre

Supersupporteren ble tildelt en signert Brann-drakt med milepæltallet 700 på ryggen.

– 703 kamper på rad betyr cirka 20 år uten å gå glipp av en Brann-kamp. Det er helt vanvittig og helt fantastisk, sier Branns daglige leder, Vibeke Johannesen.

Landet: Brann er fremme i Slovakia. Foto: Tor Hovik

Hjemme, borte, serie, cup, europacup. For Osdal spiller det ingen rolle. Og denne gangen ble lojaliteten hans belønnet av Brann.

– Alex er jo en beskjeden kar, så en hyllest hadde han ikke så lyst på. Da var det minste vi kunne gjøre å invitere ham med flyet vårt hit og gi ham en signert drakt, fortsetter Johannesen.

I behagelig sommertemperatur og landlige, slovakiske omgivelser med fjell og åkre, tok en ydmyk Osdal imot gode ord og draktgaven.

– Veldig hyggelig at de setter pris på at jeg reiser land og strand rundt for å se Brann. Jeg fikk reise gratis med flyet også, og det kommer jo godt med når jeg bruker så mye penger på dette, sier Osdal.

– Jeg må jo være gal

Han sier det enkelt og flirende:

– Jeg må jo være gal. Jeg skjønner at folk stiller spørsmål om det.

At gaven fra Brann kom på en spesiell bortetur, må sies å være i Osdals ånd. Vel er det lenge siden Brann sist var i europacupen, men gjennom årene har han vært på en rekke obskure steder i den forbindelse.

– Det er ekstra spesielt å kunne gjøre dette i det vi lander på en ukjent flyplass i Slovakia. Spillerne er imponerte når de hører historien hans som supporter, sier Johannesen.

Ruzomberok - Brann har avspark klokken 18 torsdag. Kampen kan du følge direkte på bt.no.