Bevisene for at den belgiske Hazard-familien har gode fotballgener, er etter hvert ganske sterke. Thierry Hazard var en solid defensiv midtbanespiller på La Louviere på 1990-tallet. Han fant kjærligheten på et fotballstadion. Der møtte han Carine, spiss i kvinnenes toppdivisjon i Belgia.

Fire sønner

— Han kom dit for å se på jentene, sier Carine til Le Parisien.

Uansett formål for stadionvisitten; Thierry og Carine ble et par. Hun tok hans ordspillvennlige etternavn, og så stiftet de familie. Det har blitt fire sønner. Først kom Eden, som var årsaken til at Carine ga seg som fotballspiller, tre måneder ut i svangerskapet. Han er bare 21 år, men gjetordene om hans fotballtalent har gått i mange år allerede.

I 2005 sendte foreldrene ham fra hjemlandet til franske Lilles fotballakademi. To år senere fikk han sin første proffkontrakt, og samme år kom førstelagsdebuten i Ligue 1. Da var Eden Hazard 16 år. Siden da har utviklingen hans bare akselerert.

Zidane er fan

— Jeg ville hentet ham til Real Madrid med lukkede øyne, sa Zinedine Zidane for et par år siden.

Før Eden Hazard var ute av tenårene, ble han to ganger kåret til Årets unge spiller i Ligue 1. De to påfølgende årene - etter 2010/11- og 2011/12-sesongen - ble han Årets spiller, og rasket med seg et seriegull på veien. Storklubbene lå selvsagt langflate, og i mai valgte han å gå til Chelsea. Klubben betalte rundt 325 millioner kroner for at Stamford Bridge skulle bli Edens hage.

I dag får han kanskje sin debut borte mot Wigan. Å beskrive fansens forventninger som små, ville være å lyve, og også klubblegender som Frank Lampard har mildt sagt tro på ham.

— Han kan bli en stor spiller i Chelsea-historien, har Lampard uttalt.

Lillebror også til Chelsea

Men som nevnt er det flere fotballspillende gutter i Hazard-klanen. Nest eldst er Thorgan (19). Et stortalent, som fikk utvikle seg i Lens.

— Mamma og pappa foretrakk at jeg var i en annen klubb enn Eden, for å unngå sammenligninger, har han tidligere sagt.

Men nå er brødrene forent. I sommer gikk også Thorgan Hazard til Chelsea. Han har landskamper for Belgia på alle aldersbestemte nivåer, og får gode skussmål av sin bror - selv om han foreløpig ikke er like etablert som fotballstjerne:

— Thorgan er den beste spilleren av oss, har Eden sagt til pressen.

Talentfulle, yngre søsken av store idrettsstjerner har en tendens til å bli beskrevet som giganttalenter tidlig. Ofte for tidlig. Tiden får vise om det er tilfelle med de yngste Hazard-guttene. Kylian Hazard er akkurat fylt 18, og går i Edens fotspor i Lilles gode ungdomsavdeling. Så langt tyder det meste på at han har en fin karriere foran seg.

Ethan (7) er yngst

Litt lenger vei frem har siste skudd på stammen, Ethan på 7. Han er talentfull, men har også andre interesser enn fotball. Idolet hans skal visstnok være sangeren Christopher Cross, ikke storebror Eden. Likevel er den kanskje ikke så urealistisk, drømmen til Hazard-familiens nære venn Alain Pauly:

— Kanskje vil alle Hazard-brødrene spille for Chelsea en dag.

fakta Eden Hazard

FØDT : 7. januar 1991 i Belgia.

KLUBB : Chelsea.

KLUBBKARRIERE : Lille (2007-12), Chelsea (2012-).