Med ny bakkerekord i K120-bakken i Nizjnij Tagil med et hopp på 140 meter, hoppet Tromsø-hopperen seg opp fra 4. til 3.-plass i verdenscuprennet.

Det er hans andre 3.-plass denne sesongen. Den forrige kom i K90-bakken på Lillehammer sist helg.

— Det er jo helt utrolig med to 3.-plasser på så kort tid. Jeg føler meg i utrolig god form om dagen og føler at jeg kan hoppe langt på ski, sier Forfang til iTromsø.

Tilbake

Forfang beholder 5.-plassen sammenlagt i verdenscupen og står nå med 216 poeng. Vinneren av dagens renn, Peter Prevc, leder nå verdenscupen sammenlagt med 364 poeng.

— Målet er å fortsette å være med der oppe. Det er naturlig at ambisjonen økes etter den formen jeg viser om dagen, sier han.

Og bakkerekorden i den russiske bakken, satt han naturlig nok stor pris på.

— Ja, det er alltid noe man ønsker å klare som skihopper. Jeg følte på toppen at jeg kom til å hoppe langt, sier Forfang.

Neste helg er han tilbake i Engelberg, der han debuterte i verdenscupen i fjor.

— Jeg ble nummer 12 og har som målsetting å forbedre den innsatsen. Engelberg er en bakke jeg trives veldig godt i, så jeg ser virkelig fram til å dra tilbake dit.

Hoppuka

Med to 3.-plasser og 5.-plass sammenlagt i verdenscupen, vil naturlig nok Forfang bli nevnt som en outsider til å kjempe om sammenlagtseieren i hoppuka, som begynner i romjulstider og varer til over nyttår.

— Jeg har ikke tenkt så langt som på hoppuka, men det er jo naturlig at jeg er med å kjempe i toppen med den formen jeg er i. Om jeg kan kjempe om sammenlagtseieren er for tidlig å si noe om. Jeg vil heller ikke "jinxe" det, sier 20-åringen.

Han får ogsp skryt av landslagstrener Alexander Stöckl.

— Johann er i form og utrolig stabil. Når han lukter oppdrift, er han nesten ikke til å stoppe. Jeg tar av meg hatten for ham i dag, sier Alexander Stöckl til VG.