BÆRUM/TROMSØ (iTromsø): Søndag scoret den tidligere TIL— og TUIL-spilleren ett av målene da Bærum vant 3-2 over Åsane.

– Jeg scorer færre og færre mål, så det var helt fantastisk deilig. Det var også sinnssykt deilig at vi vant til slutt, sier Giæver til iTromsø.

Bærum er nå på 3.-plass i 1.-divisjon, bare ett poeng bak Hødd på direkte opprykksplass.

Giæver & co. drømmer om opprykk til eliteserien.

– De var ganske nærme her i fjor. Spillerne er i alle fall veldig sugne på å gjenskape og gjøre det bedre, men klubben er bevisst sin størrelse. Klubbens målsetting er å stabilisere seg i 1-divisjon. Men alle har lyst å rykke opp, sier Giæver, som i fjor var med på å rykke ned til 2.-divisjon med Ullensaker/Kisa.

Nå 40 poeng

Men det er selvfølgelig langt igjen før man for alvor kan snakke om Bærum som en opprykkskandidat.

– Nå er målet å ta 40 poeng så fort som mulig. Til det er nådd, kan vi eventuelt snakke om noe annet. Selvfølgelig er alle spillernes drøm å spille på høyest mulig nivå, sier Giæver.

Sist gang han spilte i eliteserien var med Sarpsborg 08 i 2011-sesongen.

– Jeg hadde ikke sett for meg å spille eliteserien til neste år, men det er absolutt muligheter. Men vi skal forsøke å nå 40 poeng så fort som mulig, som sagt, og ta ting derfra, sier Giæver.

33-åringen har mange ganger sagt at han vil avslutte karrieren i TUIL. Det står fortsatt ved lag, selv om han har kontrakt med Bærum ut 2016-sesongen.

– Jeg håper virkelig jeg får det til, sier midtbanespilleren.

Vurderer treneryrket

Men Giæver vurderer også å satse på treneryrket. For tiden er jobber han på Bærum-akademiet, der han blant annet er trener for fetteren til Martin Ødegaard, Mathias.

– Jeg har lyst til å starte både trenerutdanning og prøve meg som trener, utforske det og se hvordan det er. Det er spennende med lederrollen, og jeg kan mye fotball. Så får jeg se om har nok motivasjon til å legge ned innsatsen som må til. Da må jeg gjøre det 100 prosent, sier Giæver.

Han er opptatt av det engelskmennene kaller «man management».

– Det er viktig å kjenne spillerne sine og også vite hvordan de har det utenfor fotballen. Folk er forskjellige og må behandles forskjellig, sier Morten Giæver.