Men østerrikske Gregor Schlierenzauer taklet presset og vant lørdagens hopprenn i Lillehammer

Dermed måtte Fannemel nøye seg med 2.-plassen på hjemmebane. Hornindal-hopperen ble slått med 2,9 poeng.

23-åringen hoppet henholdsvis 132,5 og 139,5 meter. Det siste hoppet var meget bra, men det holdt bare nesten til seier. Det var Schlierenzauers 53. seier i verdenscupen.

Kopierte resultatet

Dermed ble resultatlisten nær en kopi av hvordan den var på Lillehammer for to år siden. For også i 2012 vant Schlierenzauer like foran Fannemel. Den gang skilte kun 0,1 poeng.

– Selv om avstanden var større nå, så føltes det mye surere å tape i dag. Jeg har følt at formen er bra, og jeg kan denne bakken veldig godt, sa Fannemel til NTB etter 2.-plassen, før han la til at han selvsagt var fornøyd med å ta sesongens første pallplass.

Tror på seier

Landslagstrener Alexander Stöckl tror Fannemel kan ta steget helt til topps i søndagens renn.

– Han har vist så mye bra at han kan vinne allerede i morgen. Han er den som har vist størst stabilitet, sa landslagssjefen.

Anders Bardal ble nest best av de norske. Steinkjer-hopperen klatret fra 17.— til 7.-plass. Han gjorde to hopp på 127,5 og 131 meter. Det skilte 25,9 poeng opp til toppen.

Andreas Stjernen ble nummer 15 etter svev på 124 og 128,5 meter, mens Joachim Hauer falt fra 7.- til 22.-plass.

Øvrige norske: 24) Kenneth Gangnes, 25) Daniel André Tande, 26) Robert Johansson og 30) Tom Hilde.

Rune Velta og Anders Jacobsen klarte ikke å gå videre til finaleomgangen.

Rennet var preget av tøffe vindforhold. Det slo uheldig ut for mange av hopperne, deriblant Simon Ammann. Sveitseren, som ledet verdenscupen før rennet, klarte ikke å ta seg videre til annen omgang.

(©NTB)