Det ble en ny nedtur for Stabæk med Billy McKinlay i trenerstolen onsdag. Strømsgodset sendte laget fra Bærum ut av cupen etter en scoring av Marcus Pedersen i første omgang.

Det var lagets tiende tap for sesongen. I skrivende stund ligger Stabæk nest sist i eliteserien, med syv fattige poeng på 12 kamper. Det er en voldsom kontrast til fjorårets bronsemedalje under ledelse av Bob Bradley.

Kan forsvinne innen en uke

Mandag meldte lokalavisen Budstikka om at skottens fremtid i klubben ble diskutert under et møte på Nadderud Stadion. Etter kampen i Drammen onsdag skriver VG at McKinlay risikerer å få sparken, og at dette kan skje allerede når EM-pausen starter, som er etter søndagens oppgjør mot Start.

— Vi prøver selvfølgelig å få det beste ut av trenerteamet og spillerne. Men det er ingen som blir fredet i denne situasjonen. Hverken trenere, spillere eller meg, sier sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen til avisen.

På samme tid i fjor hadde et høytflyvende Stabæk plukket 26 poeng. Etter 12 serierunde i år er poengfangsten 19 poeng dårligere.

— Det er helt naturlig at det stilles spørsmål både om meg, om Billy og om spillerne. Vi må følge situasjonen tett. Og gjøre det vi kan for å sette Stabæk i en god posisjon til å være Tippeliga-lag neste år, sier Olsen.

Fortsatt topp motivert

Han peker på naturlige årsaker til at klubben ikke har klart å følge opp suksessen i 2015. — Selvfølgelig er det vanskelig etter bronse i fjor og spillersalg for 30 millioner kroner, sier han.

McKinlay selv var skuffet etter tapet i Drammen, men ville ikke kommentere sin fremtid i klubben. Til Budstikka sier han har et sterkt ønske om å fortsette i jobben.

— Motivasjonen min er like høy som da jeg kom inn døra i vinter, sier McKinlay.

1-0-tapet for Strømsgodset oppsummerer skotten på følgende måte.

— Denne kampen var en reprise av mange av kampene i år der vi taper knepent selv om vi er det beste laget, sier han til VG.