GLASGOW (Rbnett): Flere av Molde-spillerne har sett ut som dårlige kopier av Jo Inge Berget denne høsten. For noen av dem har årsaken vært et internt veddemål.

— Jeg inngikk et veddemål med Fredrik (Semb Berge) da vi slo Standard Liége og gikk videre til gruppespillet. Avtalen var at vi skulle la det vokse ut sesongen, men jeg måtte gi ham tillatelse til å barbere seg fordi han fikk litt pes hjemmefra, gliser Knut Olav Rindarøy.

Knut Olav Rindarøy og Molde forbereder seg før kampen mot Celtic. Foto: ERIK BIRKELAND

Da Berge tok skjegget, sto en annen Molde-spiller med konkurranseinstinkt klar til å ta over.

— Gir seg ikke

— Daniel (Berg Hestad) ville utfordre meg, så nå har jeg ikke tenkt å gi meg. Hvis vi går videre i Europa varer sesongen til februar. Jeg vurderer faktisk å beholde skjegget etterpå, også, men jeg må få noen til å stelle det slik at det ser ordentlig ut, sier Rindarøy.

Jeg har aldri blitt kalt «wanker» så mange ganger på en kveld.

Venstrebacken var med på laget sist gang Molde spilte fotball i Glasgow. Og tapte 0-2 for Rangers på Ibrox.

— Jeg husker bortekampen i 2006 veldig godt. Her om dagen kikket jeg faktisk på laget de stilte med. Det var mange gode spillere der, jeg husker spesielt Prso, sier Rindarøy om den kroatiske landslagsspissen.

Molde hadde 0-0 fra første kamp og fikk flere muligheter til å avansere sammenlagt.

— Vi hadde noen feite sjanser, jeg husker at jeg la inn til Marel Baldvinsson flere ganger. Jeg glemmer aldri stemninga på stadion. Da vi varmet inn var det 10-15.000 tilskuere på tribunene. Så gikk vi inn og skiftet. Da vi kom ut igjen var det nesten 50.000 og full fyr. Jeg har aldri blitt kalt «wanker» så mange ganger på en kveld, sier Rindarøy.

Entusiasme

— Det blir helt sikkert en kjempeopplevelse på Celtic Park, også. Dette blir voldsomt. Men nå føler jeg at vi er jevnbyrdige når vi møter store lag ute i Europa. Vi har mer rutine, og Ole Gunnar er tilbake med sin erfaring. Vi har møtt alle lagene før og det er vi som leder gruppa, sier Rindarøy.

Han advarer samtidig folk mot å tro at Molde skal vinne lett mot Celtic.

— Entusiasmen er stor nå, og det er bra. Men jeg merker på folk rundt meg at mange forventer vi bare skal dra til Glasgow og vinne. Det må vi passe os for å tro, for dette blir sannsynligvis mye tøffere enn det var på hjemmebane, sier Knut Olav Rindarøy.

Sannsynlig Molde-lag.Ehan Horvath – Martin Linnes, Joona Toivio, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Mattias Moström, Etzaz Hussain, Daniel Berg Hestad, Harmeet Singh, Mohamed Elyounoussi – Ola Kamara.