RIO DE JANEIRO: Bergenseren Nils Jakob Skulstad Hoff var et bortimot ubeskrevet blad i singelsculler før OL. Han bare sittet alene i båten på trening de siste årene, i konkurranse har det alltid vært dobbeltsculler. Men på OLs første konkurransedag så det ikke ut som om han hadde gjort annet enn å ro singelsculler i karrieren.

Hoff startet noe behersket, men fra 1000 meter og utover festet han grepet om de tøffeste konkurrentene Kroatia og Egypt. Derifra og ut kontrollerte 31-åringen selvsikkert inn til seier i det innledende heatet, og sikret seg dermed et perfekt utgangspunkt før kvartfinalen tirsdag.

— Det var vind og bølger, helt opp mot det mest ekstreme jeg har opplevd. Det kom først fra venstre, så slo vinden tilbake fra høyre, forteller Hoff like etter målgang i Rio.

TØFFE FORHOLD: - Det var vind og bølger, helt opp mot det mest ekstreme jeg har opplevd, sier Hoff. Foto: Rune Sævig

Han måtte haste videre til ergometersykkelen for å kvitte seg med melkesyre, men tok seg tid til å gi noen kommentarer til den ventende pressen. Hoff var naturlig nok ekstremt fornøyd etter å ha kommet først i mål.

— Det var voldsomme forhold, men jeg elsker slike forhold. Da føler jeg at jeg kan gjøre hva jeg vil. Kanskje jeg takler slike forhold bedre enn konkurrentene, sier Hoff.

I RIO: Øystein Vik og Rune Sævig (foto).

Han kom i mål 5,61 sekunder før Kroatia og 16.56 foran Egypt. Tunisia og Kasakhstan var ikke i nærheten.— Jeg var veldig nervøs før start, men dette gjør meg trygg på at jeg takler disse forholdene.